lördag 28 november 2009

Klänning i djungeltyg

Gårdagens och dagens projekt har varit en klänning i djungeltyg. Jag är jättenöjd med denna som är så söt på lilla Chloe! Blir jättefin till en enkel vit body och strumpbyxor nu i vinter, och sen som tunn sommarklänning/tunika.

Sydde denna i storlek 70, men la till lite på bredden och en hel storlek på längden. Blev riktigt bra faktiskt, annars hade den blivit väldigt kort.


Tyg: Djungeltyg (jersey med lycra) från JNY Design och röd mudd från Stoff och stil.
Mönster: Spencerklänning från multisnit by idé-design Baby- & barnserie

fredag 27 november 2009

Tröja och dreggellapp i rött elefanttyg

Nu har jag äntligen sytt klart den tröja som jag började på tidigt i veckan. Sydde även en matchande dreggellapp i det fina elefanttyget. Det är samma mönster till tröjan som den randiga jag sytt tidigare.



Tyg: Elefanttyg från Jofotex, mudd från Stoff och stil
Mönster: Tröjan är från Ottobre 1/2009, dreggellappen mitt eget

fredag 20 november 2009

Dreggellapp

Den här dreggellappen ska vår kompis lilla pojke få. Samma pojke som ska få ett par av vantarna jag nämnde i mitt förra inlägg. När vi sågs sist såg pojkens mamma Chloes dreggellapp (köpt i märket Hjort) och blev förtjust i modellen. Så jag har helt enkelt ritat av den vi har och sytt en till hennes pojke i flodhästtyg med brun fleece på baksidan.



Tyg: Flodhästtyg från Jofotex och brun fleece från Myrins Textil.
Mönster: Eget gjort efter en köpt dreggellapp av märket Hjort.

Ännu fler vantar

Ska träffa kompisar på söndag där tre stycken har små bebisar, två tjejer på 6 månader och en pojke på 3 månader. Så nu har jag sytt varsitt par vantar till de små som de ska få när vi ses.

Tyvärr hann inte mina "ekidna"-namnband komma med posten, så de får vara omärkta.



Tyg: Trikå från E-slöjd, mudd från Stoff och stil.
Mönster: Eget

måndag 16 november 2009

Fler vantar

Har idag sytt färdigt två par vantar (ett par var halvfärdiga sedan tidigare). Och sen sydde jag ett par extra igår när jag gjorde det lilla kittet till min kompis. Så här är en bild på alla tre.

De turkosa är sytt i dubbelt tyg (men ej vändsydda) så det är lite tjockare. De rosa i enkelt tyg och elefantvantarna är som synes vändsydda med röd interlock så man kan välja "look".

Tyg: Randig trikå från E-slöjd, röd interlock från JNY Design, elefanttyg från Jofotex. Brun och vit mudd från Stoff och stil.
Mönster: Eget

söndag 15 november 2009

Tossor och vantar

I helgen har jag knåpat lite på tossor och vantar till små bebisar. Vantarna var lätta att sy, men att få till ett bra mönster till tossorna var lite krångligare. Såhär blev slutresultatet och jag är ganska nöjd. Detta set kommer bli en present till en kompis som fick en liten tjej nyligen. Samma kompis som ska få ett annat litet set som jag bloggat om tidigare, men det är ju mer till föräldrarna och jag ville sy något till lilla tjejen också :-)



Tossorna är vändsydda, och vänder man på den är de bruna med vit mudd:

Tyg: Randig trikå från E-slöjd, Brun interlock från JNY Design och vit mudd från Stoff och Stil.
Mönster: Eget

lördag 14 november 2009

Filt i molntyg

Alldeles nyss fick jag syn på Gekko's inlägg om filtar, och ser då en jättefin filt i det blå molntyget. Detta påminde mig om att jag glömt posta en bild på den filt som jag sydde till Chloe för ganska många veckor sedan nu. Så här kommer bilden :-)


Jag är riktigt avis på Gekko's förmåga att få till riktigt snygga kantband. Jag vågar mig inte på att sy kantband på en filt riktigt ännu, får öva lite mer först.

Tyg: Molntyg från JNY Design, brun fleece från Myrins textil.

Omlottröja med raglanskärning

Denna omlottröja med raglanskärning sydde jag tidigare i veckan, men satte inte på tryckknapparna förrän idag.

Är inte helt nöjd med mönstret, tröjan är ganska smal över magen. Sydde den i storlek 74 och ärmar och längd är bra, men bredden är ungefär en storlek mindre. Så nästa gång kommer jag bredda mönstret lite, och kanske även använda knytband istället för tryckknappar för extra flexibilitet.

Tyg: Molntyg och vit interlock från JNY Design. Kantband i muddväv från Stoff och stil.
Mönster: Ottobre 6/2007

Velourbyxor med mudd

Igår sydde jag de här mysiga velourbyxorna i mullvadsbrunt med härligt cerisa muddar. De är i storlek 74 och aningen stora för lilltjejen, men inte långt kvar tills de sitter perfekt :-)

Mönstret är grundat på Ottobre 1/2009, men måste nästan kalla det eget nu eftersom jag ändrat alla dimensioner. Dessa är längre och pösigare, och kortare upptill för mudd (originalmönstret har resår).


Tyg: Velour i mullvadsbrun från Gårda textil och cerise mudd från Stoff och stil.
Mönster: Eget (men baserat på Ottobre 1/2009)

lördag 7 november 2009

Ny symaskin

Har ju glömt att nämna att jag sedan två veckor sen inte syr på mammas gamla maskin som jag nämnde i början av bloggen. Istället har jag köpt en Janome DC4030 som jag nu hunnit sy en del på. Och jag är jättenöjd med maskinen. Den är så lätt att ställa in och syr tyst och jämnt. Och sen har den bra sömmar för elastiska material som jag förstås kommer att använda en del till barnkläderna.

En funktion som jag gillar riktigt mycket är att man kan ställa in maxhastigheten, så man riskerar inte att "skena" om man råkar trampa för hårt på pedalen.
(Bild från Janome.se)

Linne och mössa i kanintyg

Detta linne och matchande mössa sydde jag klart innan jag började med tunikan och tröjan. Tanken är att Chloe kan ha linnet nu i vinter över en body eller tröja.

Linnet kantade jag enligt mönstrets tillhörande beskrivning, men det blev inte bra. Så i fortsättningen gör jag som jag gjorde kantningen i tunikan och tröjan, se beskrivningen som Blomma åker vagn gjort.


Tyg: Interlocktrikå från JNY Design
Mönster: Linnet är sytt efter ett gratismönster från Ottobre och mössan enligt Alvineas beskrivning

fredag 6 november 2009

Kit

Detta näsduksfodral och matchande napphållare gav jag till min kollega häromdagen när hon var här på fika med sin lille son som är ca en månad yngre än Chloe. Tyget kommer från Åhléns.

Randig tröja

Nu har jag precis gjort färdigt gårdagens och dagens projekt - en tröja i randig trikå. Det var lite trixigt med fickan, och jag är inte 100% nöjd med den, så nästa gång får jag hitta på nåt annat sätt att montera den snyggt.


Tyg: Trikå från E-slöjd och brun mudd från Stoff och Stil.
Mönster: Ottobre 1/2009, men med mudd nertill.

torsdag 5 november 2009

Pösbyxor med mudd

Här kommer en bild på två par byxor som jag sydde för någon vecka sedan. Detta var mina första klädesplagg jag sydde till Chloe. De röda byxorna är sydda i storlek 68 och de turkosa i 74. Så nu har hon några mysbyxor att ha framöver.

Som synes blev den ena benmudden på de röda byxorna felplacerad, men jag orkar inte göra om detta. Syns inte så mycket när hon har på sig byxorna ändå.



Tyg: Interlocktrikå från JNY Design och brun mudd från Stoff och Stil.
Mönster: Ottobre 1/2009 men utan fickor och mudd upptill istället för resår.

Tunika i trikå

Här är bilden på den tunika jag nämnde i mitt förra inlägg. Jag är riktigt nöjd med den, men klantade mig lite när jag gjorde omlottdelarna kring halsen - så där fick jag sprätta och göra om. Som man säger - Gör om, gör rätt! :-)


Tyg: Trikå från E-slöjd och brun mudd från Stoff och Stil.
Mönster: Ottobre 1/2009, men utan ficka.

tisdag 3 november 2009

Lite smått och gott

Just nu håller jag på att sy en tunika i trikå till Chloe. Har i princip bara namnlappen kvar, så inom kort kommer en bild på denna.

Så länge tänkte jag lägga upp lite småsaker som jag gjort efter mitt första blöjfodral. Börjar med ett par kit:

Först ut är ett kit med blöjfodral, näsduksfodral, liten nappåse samt napphållare. Fodralet är sytt enligt samma instruktion som det förra. Näsduksfodralet är sytt efter Gekkos beskrivning , nappåsen är en miniversion av denna väska. Napphållare är sytt efter en som vi har här hemma. Tyget är köpt på Åhléns. Detta kommer ges till en av mina kompisar som fick en liten flicka för en dryg vecka sedan.


Nästa kit består av en liten väska med veck sytt efter Sofia-Sobeides beskrivning. Näsduksfodral och napphållare enligt ovan. Tyget är Korall i blå/vit från Bantie.

söndag 1 november 2009

Första blöjfodralet

För ungefär en månad sedan lånade jag mammas symaskin (Husqvarna Viking) och gav mig på att sy ett blöjfodral efter Jan Andreas tutorial. Tyget jag använt är Mairos elephant som jag köpte på rea i en liten butik i Haga här i Göteborg - Liten Karin. Är väldigt förtjust i detta tyg som vi även har sängkläder, en fleecefilt samt en pappersbox i. Och nu alltså ett hemsytt blöjfodral.


Jag är ganska nöjd med fodralet, speciellt att jag sydde på locket separat på bakdelen så att trycket hamnade rättvänt när fodralet är stängt.

Min nya blogg!

Hejsan!

Här tänker jag skriva lite om min alldeles nya hobby - att sy barnkläder och barnprylar. Jag blev inspirerad av allt fint jag sett på nätet och bestämde mig för att ge mig på detta jag också. Vi får se om jag lyckas bli hyfsad så min dotter Chloe som ännu bara är 4 månader kan bära lite hemsydda kläder :-)