lördag 30 januari 2010

Ännu fler muddbyxor

En av mina vänner fick sin andra dotter för knappt tre veckor sedan, och jag sydde ett par elefant-muddbyxor som en del av presenten lilla tjejen fick. Gillar kombinationen svart/rosa, blev riktigt fint tycker jag.
Tyg: Elefanttyg i svart från Jofotex, muddväv från Stoff och Stil.
Mönster: Eget

lördag 9 januari 2010

Velourbyxor med mudd

Före julhelgen lovade jag två av mina kompisar att sy två par byxor var till deras döttrar på 2 respektive 9 månader.

Blev inte så mycket sytt över jul eftersom vi var i fjällen, så fick ta tag i det hela nu efter nyår. Igår blev byxorna äntligen färdiga och väntar på upphämtning :-)

Jag hoppas verkligen byxorna passar, men skulle de vara för små är det ju ingen fara eftersom det finns fler bebisar som då kan ta över dem och jag får sy nya större istället. De små är i storlek 62/68 och de större i storlek 74/80.



Tyg: Mullvadsbrun velour från Gårda Textil. Turkos velour, mörkbrun velour samt muddväv från Stoff och Stil.
Mönster: Eget

fredag 8 januari 2010

Julklappsmössor

Jag hade tänkt sy varsin mössa till mina två brorsöner, men två blev till tre ;-)

Eftersom jag inte hade något färdigt mönster till mössor i deras storlekar (3,5 och 5,5 år) så försökte jag lite på frihand att göra mitt befintliga mönster (se Alvinea) större. Blev lite väl stort, så jag fick i omgångar minska ner storleken. Därav att det blev tre mössor...

Den med orangea flodhästar är nog alldeles för stor för någon av pojkarna, men de fick den ändå. Den med blå flodhästar är ganska stor, och den med kaniner ganska lagom :-D

Här är en bild på mössorna:

Tyg: Gult kanintyg från JNY Design, Flodhästtyg från Jofotex
Mönster: Eget efter beskrivning från Alvinea