fredag 26 februari 2010

Första haklappen

Idag har jag för första gången sytt i vaxdukstyg - sydde en rosa haklapp till Chloe. Är jättenöjd över hur den blev. Mönstret gjorde jag genom att rita av en haklapp som vi har, men sen ändra ganska mycket så den blev som jag ville (den jag ritade av har kardborre, så den är ju mycket längre upptill eftersom den ska ligga omlott. Ändrade även "rundheten" och gjorde den smalare).


Tyg: Vaxdukstyg och snedslå från Stoff och Stil
Mönster: Eget

Presentkit i elefanttyg

Häromdagen sydde jag ett litet presentkit som ska ges till en kompis som närsomhelst ska få sitt första barn. Kanske t.o.m. redan har fått...

Kitet består av en bebisfilt, en dregglis och ett par fleecefodrade vantar.

När vi var på IKEA förra helgen kom sambon på en lysande idé - att köpa IKEAs billiga fleecefiltar och använda som baksida till bebisfiltar. Blev jättebra! Och billigt som attan eftersom en stor filt endast går på 39 kronor :-). Hade nog iofs blivit ännu bättre om man bandkantat filten, men har inte vågat mig på det ännu...

Tyg: Elefanttyg från Jofotex, svart fleece från IKEA, muddväv från Stoff och Stil, brun fleece (vantar och baksida dregglis) från Myrins Textil.
Mönster: Egna

tisdag 23 februari 2010

Fleecefodrade vantar

Idag när Chloe sov sin förmiddagstupplur så passade jag på att sy ett par nya vantar till henne. De små jag sydde tidigare är för små, och dessutom alldeles för tunna för att ha i denna kyla om inte overallen viks över. Dessa är fodrade med fleece och känns riktigt varma och goa.




Tyg: Elefanttyg från Jofotex, fleece från Myrins Textil och muddväv från Stoff och Stil.
Mönster: Eget

fredag 19 februari 2010

Dregglis

Sydde en dregglis i rosa randig trikå och brun fleece på baksidan till Chloe för ett par veckor sedan. Ritade mönstret själv efter en bild jag sett på nätet, så det blev en del justeringar för att få det att bli ok. Ska dock ändra lite mer tills nästa gång.


Tyg: Randig trikå från E-slöjd, brun fleece från Myrins Textil
Mönster: Eget

onsdag 10 februari 2010

Velourmössor

Kollade igenom gamla foton och insåg att jag glömt att visa de två velourmössor jag sydde i oktober. Den lilla fick en kompis till hennes dotter, och den större fick Chloe.


Här en liten bild på Chloe i mössan :-)

Tyg: Velour från Myrins Textil
Mönster: Eget (beskrivning från Alvinea)

måndag 8 februari 2010

Body i elefanttyg

I helgen har jag sytt min allra första body, och den blev helt ok tycker jag. Ska prova göra lite andra varianter såsom kuvertöppning och muddar eller kantband i ärmsluten.

Denna är sydd i storlek 80, så den är ganska stor till lilla Chloe som bara är drygt 70 cm lång (7 månader idag :-)), men perfekt till våren kanske?

Tyg: Elefanttyg i brunt från Jofotex, muddväv från Stoff och Stil.
Mönster: Ottobre 1/2006